Druppels in alle vormen
Quicksilver
Quicksilver werd voorheen (vanuit het Grieks) hydrargyrum genoemd, wat zilverwater betekent.
Quicksilver is het enige metalen element dat vloeibaar is bij standaard-omstandigheden als kamer-temperatuur en druk.
Quicksilver ken ik ook als aanslag verwijderaar van edelmetalen die door de beheerders van musea, koninklijke paleizen, kerken en kathedralen wordt vertrouwd voor het herstellen van edelmetalen en voor het onderhoud van hun historische collecties. 🙂
Een regendruppel moet zich in alle bochten wringen om zich te vormen en te mogen vallen. Maar hoe ziet die er nou uit.
Een Regendruppel is een verzameling van miljoenen kleine wolkendruppeltjes en begint als een klein en rond bolletje. Maar als regendruppels vallen, verliezen ze hun ronde vorm dankzij het getouwtrek tussen twee krachten: oppervlaktespanning (de buitenste oppervlaktefilm van het water die de druppel bij elkaar houdt) en de luchtstroom die tegen de bodem van de regendruppel omhoog duwt als het valt. Wanneer de druppel klein is (minder dan 1 mm breed), wint de oppervlakte-spanning en trekt deze in een bolvorm.
Maar als de druppel valt en daarbij botst met andere druppels, wordt hij groter en valt hij sneller, waardoor de druk op de bodem toeneemt. Door deze extra druk wordt de regendruppel plat op de bodem.
Omdat de luchtstroom aan de onderkant van de waterdruppel groter is dan de luchtstroom aan de bovenkant, blijft de regendruppel aan de bovenkant gebogen, de regendruppel lijkt op een hamburgerbroodje.
Lost-in-Space
Bij het maken van deze foto kreeg ik het gevoel alsof ik in het universum was beland met ontelbare hemellichamen.
Tussen alle Sterren, planeten en meteoroïden is zelfs de leegte tastbaar en tegelijkertijd ongrijpbaar.
Gevonden en verloren tegelijkertijd.